U bevindt zich hier: Home » Visie & Leiderschap

Visie & Leiderschap

Geplaatst op 28 februari 2020

Op woensdag 27 mei start alweer de 38e editie van de Avicenna Leergang, de klassieker van al onze  leiderschapsprogramma’s. Een programma over authentiek leiderschap en inspirerend gedrag, waarin in drie verschillende modules fundamentele leiderschapsinzichten en reflecties op het eigen leiderschap worden gekoppeld aan inspirerend (voorbeeld)gedrag.

Eén van de docenten die steevast veel indruk maakt is Johan Verstraeten, de Leuvense hoogleraar die deelnemers ook letterlijk mee op stap neemt door ‘zijn stad’. Johan, die als professor sociale ethiek, bedrijfsethiek, leiderschap en spiritualiteit aan de KU Leuven is verbonden, vertelt over zijn ontmoeting met deelnemers.

“Bij mij volgen de deelnemers aan de Avicenna Leergang het onderdeel Spiritualiteit en Leiderschap. Daar zit spanning in. Want spiritualiteit hanteert vooral een metaforische taal en benadrukt het belang van innerlijke kracht. Terwijl managers vaak een objectiverende taal spreken, vanuit cijfers en rationaliteit. Het is steeds weer een genot als ik merk dat de deelnemers leren dansen met deze twee talen en de moed hebben om hun geest te verbreden.”

Meer weten over de Avicenna Leergang?
Download dan onze brochure.