U bevindt zich hier: Home » “Verbreed je kijk op de wereld, verdiep je leiderschap”

“Verbreed je kijk op de wereld, verdiep je leiderschap”

Geplaatst op 1 augustus 2018

Rex van Vuuren over de kracht van de Avicenna WorldClass

 De Avicenna WorldClass brengt de deelnemers naar Yale, Pretoria, Rome en Chennai waar ze vooraanstaande leiders en experts ontmoeten. De Zuid-Afrikaanse hoogleraar Rex van Vuuren biedt onvergetelijke inzichten in de wijze waarop leiderschap zich in dit land met zijn brisante geschiedenis ontwikkelt. Zijn bijdrage aan het programma plaatst tegelijkertijd de Nederlandse leiderschapspraktijk in een ander daglicht.

 

Rex, wat is je indruk van de deelnemers aan de Avicenna Worldclass?
Het is bijzonder te zien hoe respectvol de deelnemers omgaan met de toch erg andere wereld die ik ze laat zien bij welvarende én arme Afrikaners thuis of in de natuur van het Krugerpark. Deze leiders ontmoeten een Zuid-Afrika dat voor veel bezoekers verborgen blijft. Iedereen gaat daar emotioneel volwassen mee om en is zeer ‘eager’ om te leren, te luisteren en te ontdekken.

 

Wat leer je er zelf van?
O, zoveel. Door via de ogen van de deelnemers naar mijn eigen land en onze leiderschapsgebruiken te kijken, krijg ook ik een steeds breder perspectief op mezelf en ons land. Dat is trouwens wederkerig. Ook de deelnemers verbreden hun kijk op de wereld.

 

Wat zou je de deelnemers gunnen?
Het contrast tussen het hoogontwikkelde Nederland en de Zuid-Afrikaanse samenleving in ontwikkeling is groot. Ik gun de deelnemers dat ze zich realiseren hoe dankbaar ze mogen zijn voor de plek waarin ze opereren. Met dat bewustzijn kunnen ze hun eigen rol als leider verdiepen.

 

Meer weten over de Avicenna WorldClass?
Download dan onze brochure.