U bevindt zich hier: Home » Online college over Kracht en Tegenkracht

Online college over Kracht en Tegenkracht

Geplaatst op 7 juni 2021

Het ongemakkelijke gesprek in de boardroom

In het kader van opleidingen voor de boardroom heeft Avicenna in samenwerking met de Academies voor Toezichthouders en Commissarissen inmiddels een tiental online colleges ontwikkeld. De online colleges zijn voor zowel toezichthouders, commissarissen als bestuurders aan te bevelen. Enkelen zijn sectorgericht en enkelen brancheoverstijgend.

Recent is het online college ‘Kracht en Tegenkracht’ opgenomen, in samenwerking met dr. Marilieke Engbers. Basis is het door haar geschreven rapport over dit onderwerp. In dit bijzondere college voert dr. Marilieke de dialoog met prof. dr. Ernst Kuipers (bestuursvoorzitter MC Erasmus) en Hedy van den Berk (bestuursvoorzitter woningcorporatie Havensteder) over hun aanpak en ervaringen met betrekking tot dit actuele thema. Dit gebeurt o.l.v. Maarten Bouwhuis (o.a. presentator BNR).

Hoe kan de raad het functioneren van een bestuurder beoordelen? Hoe herkent en voorkomt u vastgeroeste gewoonten bij uw bestuurder of in de raad? En hoe voert u het gesprek over het functioneren? De samenspraak in de boardroom van Havensteder vormt de basis van dit boeiende gesprek. Het webinar is geschikt voor toezichthouders en bestuurders van alle maatschappelijke ondernemingen.

Kracht en Tegenkracht is een actueel en belangrijk thema, waar een ieder van ons in zijn of haar (werk)praktijk mee te maken heeft.
Graag geven we je daarom een inkijkje in dit unieke college en bieden we je de eerste module kosteloos aan!