U bevindt zich hier: Home » Nieuwe leergang: Lean Leadership

Nieuwe leergang: Lean Leadership

Geplaatst op 22 november 2022

Nieuwe leergang: Lean Leadership

In juni 2023 start, in samenwerking met Bureau Tromp, de leergang Lean Leadership. Deze leergang stelt operationeel (eind)verantwoordelijken, managers en leiders in staat zich optimaal te ontwikkelen opdat ze zichzelf en hun organisatie duurzaam verbeteren. Hoe creëer je klantwaarde? Hoe krijg je mensen mee in je verandering? En welke vorm van leiderschap past hierbij? Dat alles begint bij jouw persoonlijke ontwikkeling.

Het bouwen van een lerende en zichzelf steeds verbeterende organisatie vraagt veel van alle organisatieleden, maar in het bijzonder van de leidinggevenden. Lean managers moeten gefocust zijn op het managen van de verandering om zo het verbeteren te doen slagen. Dit vraagt om stuurmanskunst en de juiste mindset. Maar ook om het begrijpen van het ‘umfeld’ en het continu verbeteren van jezelf.

In deze leergang staan daarom niet zozeer lean procesverbeteringstools en -technieken centraal, maar kijken we meer naar de kritieke enablers van verandering. Oftewel, de ‘zachte kant’ van veranderen. Onder meer strategie en executie hiervan, leiderschap, cultuur, waarden, authenticiteit en dan met name jouw eigen rol en leiderschap daarbinnen passeren de revue. Als deelnemer doe je dus belangrijke inzichten op in het vereiste lean leiderschapsgedrag dat zal helpen om organisatie & medewerkers te betrekken, op één lijn te brengen en te empoweren in een verbeteringsprogramma.

Meer weten?

https://academievoorleiderschap.nl/leergangen/leergang-lean-leadership/