U bevindt zich hier: Home » Nieuwe leergang: Advanced Toezichthouden, de diepere lagen van goed bestuur

Nieuwe leergang: Advanced Toezichthouden, de diepere lagen van goed bestuur

Geplaatst op 8 september 2022

Avicenna is een nieuwe samenwerking gestart met Governance Support

Samen programmeren zij in september een nieuwe leergang voor de ervaren toezichthouder. In drie masterclasses nemen docenten Hildegard Pelzer, Pieter Wijnsma en Monika R. Milz deelnemers mee op een inspirerende reis langs een drietal essentiële thema’s op het gebied van toezichthouden: de maatschappelijke missie, cultuur & gedrag en het morele kompas.

Deze drie onderwerpen zijn te vinden in codes voor toezicht voor maatschappelijke organisaties. Ze worden vaak breed onderschreven, maar vinden in de praktijk moeilijk een bewuste vertaling. Een gerichte aandacht voor deze thema’s draagt, blijkt uit ervaring, nadrukkelijk bij aan de inspiratie van bestuur én toezicht. Juist de ervaren toezichthouder is daarom de doelgroep voor deze advanced leergang over goed bestuur, waarin we concretiseren wat de opvattingen over goed toezicht zijn en deze vertalen naar de praktijk.

De leergang zet ertoe aan om de inspirerende rol van de toezichthouder zo goed mogelijk te vervullen, met als doel actief bij te dragen aan de kwaliteit en continuïteit van de organisatie en de maatschappelijke bijdrage als ultieme ‘outcome’, waaraan de samenleving bestuur en toezicht toetst.

De eerste masterclass vindt plaats op 25 januari 2023. Meer weten? Kijk dan verder op onze website!