U bevindt zich hier: Home » NIEUW: Leiderschap Practicum ‘Authentiek Leiderschap’

NIEUW: Leiderschap Practicum ‘Authentiek Leiderschap’

Geplaatst op 2 september 2019

Daadkrachtig en bewust aanwezig zijn

Op maandag 18 november start een nieuwe editie van het Avicenna Leiderschap Practicum: authentiek leiderschap. In deze editie, die plaatsvindt op het vermaarde Landgoed van Herman van Veen in Soest, worden deelnemers uitgenodigd en uitgedaagd om hun lichaamsbewustzijn te vergroten en van daaruit hun impact, presentatiekracht, daadkracht en authenticiteit te versterken.

Samen met onder andere acteurs en performers gaan deelnemers aan de slag met hun stem, houding, beweging, ontvankelijkheid en het bewust inzetten van je lichaam om zo hun creativiteit, het vermogen om goed te kunnen incasseren en te improviseren te versterken en daardoor daadkrachtiger aanwezig te zijn.

Julika Marijn, actrice, theatermaker, (stem)acteur en ademhalingsexpert, zal een bijdrage leveren aan deze impactvolle week. Julika gaf onder meer les aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en aan de Koningstheater Academie in Den Bosch en staat jaarlijks met haar eigen ‘one-woman-show’ in de theaters. Zowel in haar lessen als in haar eigen voorstellingen staan thema’s als authenticiteit & uitstraling, lichaamstaal & energie, stemgebruik en omgaan met stress centraal, zoals in haar laatste voorstelling over kunstverzamelaar Helene Kröller-Müller.

“Als ik in de coulissen sta, zijn lichaamsbewustzijn en het bewust gebruiken van mijn ademhaling voor mij wezenlijke tools om te kunnen presteren. Een voorstelling geven vraagt focus, aandacht, 100% aanwezigheid om dat wat ik mijn publiek wil laten ervaren en meegeven, ook daadwerkelijk te kunnen overbrengen in dat moment. Dat geldt natuurlijk ook voor mensen die een presentatie geven, of een groep toespreken. Deze tools, heel praktisch en concreet, geef ik graag door in mijn sessies. Op de slotdag van deze bijzondere week in Soest komen al deze belangrijke elementen samen en werken we toe naar de meest krachtige en authentieke versie van jezelf. Zodat jij je zeker voelt om deze tools ook direct toe te passen in je werk.”

Het programma kent een doordachte en verrassende opbouw met bijzondere sprekers, trainers, acteurs, professoren en ervaringen. Deelnemers ontmoeten onder meer prof. dr. Rens van Loon (dialogisch leiderschap), actrice Ingrid Wender (ontvankelijkheid), prof. dr Witte Hoogendijk (veerkracht), Paula Kolthoff (embodied learning, lichaamsbewustzijn als leiderschapsinstrument), de inklings (jonge succesvolle acteurs) en Julika Marijn. Moderator is drs. Jindra Kessener, die vanuit haar veelzijdige achtergrond feilloos verschillende elementen samenbrengt en deelnemers helpt een wezenlijke stap te maken in hun eigen leervraag.

Bekijk hier de Avicenna Leiderschapsprogramma’s.