U bevindt zich hier: Home » “Leren van levenslessen”

“Leren van levenslessen”

Geplaatst op 1 augustus 2018

Bas Mouton over de kracht van de Topmodule

Premier Mark Rutte,de Zuid-Afrikaanse oppositieleider Mmusi Maimane… Het zijn niet de minsten die Avicennadocent Bas Mouton heeft opgeleid. Zijn sleutelwoorden zijn ‘inspiratie’ en ‘magie’. Ook dit voorjaar levert hij een belangrijke bijdrage aan de Topmodule van het Leiderschap Practicum die op 28 mei van start gaat. Locatie is het middeleeuwse kasteel Sterkenburg in de buurt van Driebergen.


Bas, wat is jouw indruk van de deelnemers?
“Wij leveren onze bijdrage op de vierde dag van het Practicum. De deelnemers hebben dan al zoveel bijzondere out of the box ervaringen achter de rug, dat ze compleet open staan voor nieuwe experimenten. Iedereen gaat er dan ook vol voor. Deelnemers durven zich kwetsbaar op te stellen in het ontdekken van nieuwe communicatievormen op ons podium. Jezelf op je best zijn in contact met anderen. Als dat bij de deelnemers ontstaat, is dat magisch.”

Wat leer je er zelf van?
“Omdat de deelnemers zonder aarzeling uit hun comfortzone durven te gaan, raak ik geïnspireerd dat ook zelf vaker te doen. De levenslessen die sommige deelnemers tijdens onze bijdrage delen, kan ik me in veel gevallen nog woordelijk herinneren. Die lessen gelden vaak ook voor mij! Soms ben ik verbaasd dat ik ervoor betaald krijg om erbij te mogen zijn.”


Wat zou je de deelnemers gunnen?

“Accepteer dat het niet altijd lukt om de magie van echt contact te ervaren. Maar blijf daarnaar op zoek gaan. Dat maakt het leven de moeite waard, juist ook voor leiders. Want leiderschap komt tot zijn recht in verbinding met anderen.”

 

Meer informatie over het Leiderschap Practicum Topmodule?
Download dan onze brochure.