U bevindt zich hier: Home » Leiderschapsstijlen

Leiderschapsstijlen

Welke leiderschapsstijl past bij jou?

Wat is jouw leidersschapstijl? Hoe kun je je eigen talenten inzetten in je dagelijks effectief leiderschap? En wat heb jij nodig om daadkrachtig te zijn en een verschil te kunnen maken? Om de uitdagingen van vandaag en morgen aan te kunnen?

Om effectief leiding te kunnen geven is het van groot belang om leiderschapsstijlen te herkennen, bij jezelf, maar ook bij anderen. De Leiderschapsleergangen van Avicenna kunnen je hierbij helpen. Onder de bezielende leiding van topacteurs, performers en wetenschappers onderzoek je de leiderschapsstijl die bij jou past. Welk gedrag hoort daarbij? En hoe kan ik me deze stijl eigen maken zonder mijn kernwaarden uit het oog te verliezen? Laat je in de verschillende modules raken zodat je ook anderen kunt raken, daag jezelf uit om maximale impact te creëren, nieuwe aspecten van jezelf ontdekken om zo dat wat je te doen hebt in de wereld nog beter te kunnen doen: authentiek en met zeggingskracht. En dat volledig met de leiderschapsstijl die bij jou past!

Leiderschapstrajecten van Avicenna

Avicenna organiseert open leergangen, individuele leiderschapstrajecten en maatwerk trajecten voor ‘reflective practitioners’. Leidinggevenden dus, die niet vrijblijvend willen filosoferen over leiderschap in het algemeen, maar willen investeren in hún leiderschap, leiderschapsstijl en bijbehorend leiderschapsgedrag. Avicenna koppelt daarbij fundamentele inzichten van topwetenschappers aan gelouterde praktijkervaringen. Onze docenten zijn geen ‘sprekers’, onze deelnemers geen ‘toehoorders’. Deelnemers én docenten participeren gelijkwaardig in de Avicenna leiderschapsopleidingen.

Bekijk ons aanbod leiderschapsleergangen

  • Leiderschaps leergangen

  • LEIDERSCHAP PRACTICUM

  • Individueel Leiderschapstraject

  • Incompany Leiderschapstraject

  • Academie voor Toezichthouders en Commissarissen

Welke opleidingen voor leidinggevenden biedt Avicenna Academie voor Leiderschap?

Waar kies jij voor? Een open leiderschapsleergang rondom een specifiek thema of visie, bijvoorbeeld de Leergang Visie & Leiderschap, of de leergang Leiderschap door Creatie? Of een leiderschap practicum, waar vooral het ambacht, en dus jouw leiderschapsgedrag centraal staat? Of kies je liever voor een op maat gemaakt individueel traject, waarbij we samen met jou kijken naar de vraag achter je vraag?

Wie is onze doelgroep?

Inmiddels heeft Avicenna meer dan 10.000 bestuurders, ondernemers, toezichthouders en commissarissen, directeuren, managers en professionals opgeleid: de top van de Nederlandse Rijksoverheid, talentvolle jonge managers van internetbedrijf Wehkamp, de aankomende top van de G4 steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht), hoogleraren en bedrijfsleiders van academische ziekenhuizen, bestuurlijk talent uit de agrifood sector, bestuurders van zorgorganisaties, woningcorporaties en onderwijsinstellingen e.a. maatschappelijke organisaties, etc. Avicenna is tevens regiepartner van diverse academies voor toezichthouders en commissarissen, waaronder de NVTZ Academie (zorg en welzijn), de VTOI-NVTK Academie (onderwijs en kinderopvang) en de VTW Academie (woningcorporaties).

Ontdek jouw eigen leiderschapsstijl

Volg een van de leergangen van Avicenna Academie voor Leiderschap. Op onze website kun je de brochure aanvragen. Kom je er niet helemaal uit of wil je meer weten over de inhoud van onze opleidingen op het gebied van leiderschap en leiderschapsstijlen? We komen graag met je in contact om te kijken welk traject, opleiding of leergang het beste bij jou past.

Nieuw perspectief voor doordacht daadkrachtig leiderschap

Wij geloven dat de wereld nieuw leiderschap nodig heeft. Leiderschap dat waarde toevoegt aan organisaties en de samenleving. In de publieke sector en het bedrijfsleven. Leiders die vanuit een heldere visie de moed hebben om echt te vernieuwen en te verbinden en leiderschap binnen hun organisatie weten te creëren.

Al 20 jaar leiden we leiders op en voorzien we ze van een nieuw perspectief om doordacht daadkrachtig leiderschap te ontwikkelen. Leiders die nationaal en internationaal het verschil maken voor hun organisatie en de samenleving.