U bevindt zich hier: Home » Leiderschap in ’twee werelden’

Leiderschap in ’twee werelden’

Geplaatst op 16 november 2018

Vanouds wordt de Franse elite in het mondaine centrum van Parijs opgeleid. Hier vindt men de Sorbonne en de beroemde ‘grandes ecoles’. Wie hier studeert heeft het in de Franse samenleving helemaal gemaakt. Dan beschik je over de juiste netwerken en ga je het helemaal maken in de industrie of bij de overheid. Zo was tenminste altijd.

In de beeldvorming zijn de banlieues, de buitenwijken van Parijs, één grote poel van verderf met rebellerende jongeren, brandende autowrakken en vervallen huizenblokken. Toch zijn juist in deze roemruchte buitenwijken van de wereldstad Parijs talrijke bruisende initiatieven ontwikkeld en nieuwe, boeiende vormen van leiderschap ontstaan.

Avicenna heeft een driedaags programma ontwikkeld waardoor deelnemers in staat zijn leiders, activisten en experts te ontmoeten uit ’twee werelden’: die van de Parijse binnenstad en de banlieues; die van het verleden en van het heden?

Begeleidende docenten zijn o.a. de terrorismedeskundige prof. Farhad Khosrokhavar, de socioloog prof. Michel Wieviorka, de Euro-Isamdeskundige prof. Nilufer Göle, sociaal-activiste Samia Hatroubi, publicist Wilfred de Bruijn e.a.