NETWERK LEIDERSCHAP

Modern leiderschap

NETWERK LEIDERSCHAP

25 september 2019

Het klassieke top-down leiderschapsmodel functioneert niet meer in de huidige netwerk-economie. Steeds meer ondernemingen en instellingen maken deel uit van ketens of samenwerkingsverbanden. Het vermogen tot co-produceren, samenwerken en verbinden is daarbij cruciaal. Welke vorm van leiderschap is nodig om organisaties en andere samenwerkingsvormen tot bloei te brengen? Wat vraagt dat van uw leiderschap?

25 september 2019
Nederlands

Modules Bekijk programma

  • Module Antwerpen: Netwerken in de praktijk
  • Module Amsterdam: Create en co-create
  • Module Maastricht : Mentaliteit en Entrepreneurship

Doelgroep

In de leergang participeren directeuren, ondernemers, beleidsmakers, managers en topprofessionals en –consultants uit zowel de private als de (semi) publieke sector. Deelnemers vormen zelf een ‘netwerk’ en maken vooral ook onderling (in de meest letterlijke zin van het woord) kénnis. Vanwege het interactieve karakter van de leergang kunnen maximaal 14 deelnemers participeren.


Kosten

€ 9.995,-

Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief accommodatiekosten, BTW is niet van toepassing.

Onze Adviseur Leiderschapsvorming kan u helpen met het maken van uw juiste keuze. Meer weten?
Module Antwerpen - Avicenna Academie voor Leiderschap

Module Antwerpen: Netwerken in de praktijk

Universiteit Antwerpen: 25, 26 en 27 september 2019

Deze module vindt plaats in de bruisende havenstad Antwerpen, waar een van de belangrijkste economische netwerken van de wereld (dat van de Antwerpse diamantairs) bloeit. Fundamentele aspecten van samenwerking, zoals ‘vertrouwen’ en ‘wederkerigheid’ staan in deze module centraal. De Antwerpse universiteit is gastheer van de deelnemersgroep en ontvangt de deelnemers op de klassieke stadscampus.

Module Leiderschap en verbinding - Avicenna Academie voor Leiderschap

Module Amsterdam: Create en co-create

Westergasfabriek Amsterdam: 13, 14 en 15 november 2019

De Amsterdamse module wordt gehouden op het terrein van de Westergasfabrieken. Dit innovatieve werk terrein biedt ruimte aan creatieve, culturele en innoverende ondernemers. Op deze plek worden innovaties gerealiseerd vanuit een netwerk-aanpak. Daarbij is de grondgedachte dat creativiteit niet het werk is één genius, maar veeleer een samenkomst van gedachten, inzichten en ideeën. Deze  module staat dus helemaal in het teken van delen.

Module Maastricht : Mentaliteit en Entrepreneurship

Maastricht en omgeving: 12, 13 en 14 februari 2020

Deze laatste module biedt u een handreiking hoe u de verschillende krachten en drijfveren, in uw organisatie en team, maar ook in uzelf, kunt mobiliseren én focussen. Is het mogelijk vitale teams en organisaties die structureel bloei veroorzaken vorm te geven, te faciliteren en te leiden? Welk leiderschap vraagt dat van u? En waar haalt u zelf de energie vandaan om mensen te involveren? De module agendeert uw authenticiteit, uw eigen persoonlijke drijfveren en de wijze waarop u ‘overkill’ in uw leiderschap kunt voorkomen.

U ontmoet vermaarde topdocenten onder wie:

Igor Byttebier

co-creatie specialist

prof. Antoon Vandevelde

Leuvense econoom en filosoof

dr. An Verlinde

drijfveer-expert, consultant en gedragsdeskundige

prof. Wil Derkse

leiderschapexpert

prof. Herman van Goethem

rector Universiteit Antwerpen

Shariff Korver

regisseur

dr. Edwin Kaats

samenwerkingsdeskundige

dr. Ivo Brughmans

leiderschapexpert

dr. Marijke Spanjersberg

groepsdynamica-deskundige

Pascale de Groote

bestuurder Hogeschool Antwerpen

Helmert Woudenberg

topacteur

prof. Katrien Fransen

bewegingswetenschapper KU Leuven

Kader Abdolah

schrijver

drs. Rick Koster

presentatie-deskundige
Bekijk alle ervaringen

Mocht u in gesprek willen gaan met een oud-deelnemer, dan brengen we u graag in contact met één van onze alumni.

drs. Jeroen Schouten - Avicenna Academie voor Leiderschap

drs. Jeroen Schouten

senior adviseur Rijnconsult

“Netwerk Leiderschap heeft mij geïnspireerd en veel inzichten en handvaten gegeven om verder praktisch met dit onderwerp aan de slag te gaan. De organisatie van de leergang, de locaties die zijn bezocht en de gastdocenten tijdens de verschillende sessies droegen hier aan bij. Een goed, boeiend en afwisselend programma”.

Marissa van Rossum

locatiemanager Habion Vastgoed Zorgsector

De leergang Netwerk Leiderschap was als een boek dat je in een ruk wil lezen. Kwalitatief hoogwaardige docenten die je nog leergieriger maakten, inspirerende en leerzame dialogen met de deelnemers, waardoor de doorstap naar de praktijk als bijna vanzelf ontstond. Op naar het volgende deel.’

mr. Roger Bos - Avicenna Academie voor Leiderschap

mr. Roger Bos

procureur-generaal Openbaar Ministerie van de Nederlandse Antillen

“De leergang prikkelt je nieuwsgierigheid, verrast, inspireert en biedt vanuit steeds verschillende perspectieven mooie aanknopingspunten voor verdere verdieping én praktische uitvoering. Een genot om te ervaren, te delen en door te geven.”

Alle brochures hebben wij verzameld op onze downloadpagina.

Brochure downloaden

Meer informatie over inschrijven voor de leergang Netwerk Leiderschap vindt u op onze speciale inschrijfpagina. Hier vindt u ook het formulier om u direct aan te melden.

Inschrijven

Contact of vragen?

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over deze leergang? U kunt contact opnemen met onze Adviseur Leiderschapsvorming Marjo Jansen. Zij kan u helpen bij het maken van de juiste keuze. U mag natuurlijk ook onderstaand formulier invullen. Marjo neemt binnen twee werkdagen contact met u op.

Netwerk Leiderschap - Avicenna