MY FUTURE LAB

Zicht op nieuw toekomstperspectief voor jouw organisatie

MY FUTURE LAB

Vrijwel elke organisatie wordt momenteel geraakt door de corona pandemie. Na de eerste ‘shock’ volgt nu de fase van heroriëntatie. Wat betekent de huidige situatie voor mijn organisatie? Wat zijn de gevolgen op de korte en middellange termijn? Sparren met je collega’s helpt. Maar strategisch out of the box denken met je collega’s die juist samen met jou in de box zitten, helpt niet altijd om tot verfrissende perspectieven te komen.

In dit programma staat jouw organisatie of organisatieonderdeel centraal. Je krijgt de mogelijkheid om te sparren met vier tot zes andere leiders, die verantwoordelijk zijn voor de toekomst van hun organisatie. En dus voor dezelfde uitdaging staan: Hoe prepareer ik mij het best op de nabije toekomst in deze onzekere tijd?

Je helpt elkaar, stelt fundamentele vragen, deelt inzichten en ervaringen met de ander en ontwikkelt
relevante scenario’s. Samen met elkaar, en met de moderator en experts, werk je toe naar zicht op korte en middellange termijn toekomstperspectief voor jouw organisatie.

  Nederlands

Modules Bekijk programma

 • My Future Lab

Doelgroep

Voor leiders die verantwoordelijk zijn voor de vitaliteit van hun organisatie.


Kosten

€ 3.850,-

Bovengenoemd deelnamebedrag is inclusief kosten voor studiemateriaal, exclusief accommodatiekosten. Btw is niet van toepassing.

Onze Adviseur Leiderschapsvorming kan je helpen met het maken van je juiste keuze. Meer weten?

My Future Lab

Avicenna kantoor Amersfoort en online:

Intake: Individuele online bespreking van de casus van jouw organisatie met de moderator

Dag 1 (Amersfoort): 
– Kennisinput over toekomstscenario’s
– Het proces voor onderzoek
– Delen van elkaars casus
– Doorvragen op elkaars casus
– Bepalen van 4 relevante scenario’s voor jouw organisatie
– Je eigen rol als leider

Twee weken tussentijds:
– Toetsen van jouw scenario’s door te sparren met je stakeholders en management van je eigen organisatie
– Gevolgd door een individueel sparringsgesprek met de expert

Dag 2 (Amersfoort): 
– Delen van de uitkomsten van de interne gesprekken over de scenario’s
– Uitwerken van twee meest relevante scenario’s en je vervolgstappen
– Gewenste rol als leider in het veranderproces

Reflectie gesprek ‘Best Scenario’
Individueel reflectiegesprek met de moderator, waarin het nieuwe perspectief centraal staat in de vorm van de ’Best Scenario’ voor de eigen organisatie. Tevens wordt besproken wat dit van het eigen leiderschap vergt.

Avicenna faciliteert dit proces met de inzet van een uitmuntende moderator, in samenwerking met een expert van Future Lab. Samen delen zij elementaire inzichten en kennis over toekomstscenario’s.

Jan Nekkers - Avicenna Academie voor Leiderschap

Jan Nekkers

Oprichter en directeur van Futureconsult, een adviesbureau gespecialiseerd in foresight. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring in het toepassen van scenario’s voor strategieontwikkeling bij bedrijven, organisaties en overheden. Hij schreef in 2006 het boek…

» Lees meer
Igor Byttebier - Avicenna Academie voor Leiderschap

Igor Byttebier

Is creatief denker en innovator. Hij voerde als creativiteitsexpert en -consultant opdrachten uit in 19 landen en in de meest diverse sectoren. In 2003 schreef hij de bestseller ‘Creativiteit Hoe?Zo!’. Igor vervult de rol…

» Lees meer
Bekijk alle ervaringen

Ervaringen volgen zodra de eerste editie is afgerond. Mocht je voor die tijd in gesprek willen gaan met een oud-deelnemer aan een ander programma, dan brengen we je graag in contact met één van onze alumni.

Alle brochures hebben wij verzameld op onze downloadpagina.

Brochure downloaden

Meer informatie over inschrijven voor My Future Lab is te vinden op onze speciale inschrijfpagina. Hier vind je ook het formulier om je direct aan te melden.

Inschrijven

Het deelnamebedrag voor My Future Lab is € 3.850,-. Dit bedrag is inclusief kosten voor studiemateriaal, exclusief accommodatiekosten, Btw is niet van toepassing.

Toelichting accommodatiekosten
Avicenna draagt zorg voor het regelen van de accommodaties waar je tijdens de verschillende dagen verblijft. Dit verzorgen wij volledig vanaf het moment van aankomst, tot het moment waarop het programma ten einde is. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze deelnemers zich volledig kunnen concentreren op het inhoudelijke programma.

Bij de deelnameprijs voor My Future Lab zijn deze accommodatiekosten niet inbegrepen. Naast het deelnamebedrag wordt daarom ook een bedrag aan accommodatiekosten in rekening gebracht. Dit bedrag betreft de kosten die tijdens de dagen worden gemaakt. Onder accommodatiekosten verstaan we de kosten voor locatiehuur, catering (lunches, diners, snackbreaks etc.), AV-middelen etc.

Bij onze leergangen maken wij gebruik van een hybride werkvorm: de fysieke bijeenkomsten en modules combineren we met een online leeromgeving. De inhoud van deze online leeromgeving is persoonlijk en afgestemd op jouw leertraject, zowel bij open als incompany programma’s. Je vindt hier alle documenten, opdrachten en (eventuele) online seminars die jij nodig hebt om jouw leertraject succesvol te doorlopen. Met deze omgeving helpen we je om het maximale uit de modules te halen en heb je tevens de mogelijkheid jouw kennis te verdiepen.

Meer weten over deze leeromgeving? Kijk dan hier.

Contact of vragen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over dit programma? Neem contact op met onze Adviseur Leiderschapsvorming Marjo Jansen. Zij helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Het is natuurlijk ook mogelijk onderstaand formulier in te vullen. Marjo neemt binnen twee werkdagen contact op.

Bekijk ook onze andere programma's

 • STRATEGIE MASTERCOURSE

  Strategisch leiderschap

 • AVICENNA LEERGANG

  Visie & Leiderschap

 • LEIDERSCHAP DOOR CREATIE

  De kracht van innovatie en netwerken

 • LEADERSHIP FOR SOCIETY

  Zelfbewust publiek leiderschap

 • INTERNATIONAL AVICENNA COURSE

  Leiderschap in Europa

 • AVICENNA WORLDCLASS

  Module Pretoria

 • FUTURE LEADERS

  Ontwikkel je op tijd!

 • LEERGANG VOOR TOEZICHTHOUDERS / COMMISSARISSEN

  Executive programma voor de aankomende toezichthouder

 • AL ONZE LEERGANGEN

  Overzichtspagina