LEIDERSCHAP PRACTICUM
EDITIE 'MAASTRICHT'

Niet alleen spreken, maar vooral ook aansprekend

LEIDERSCHAP PRACTICUM
EDITIE 'MAASTRICHT'

4 november 2024

“Niet alleen spreken, maar vooral ook aansprekend”

In dit 6-daags Leiderschap Practicum in Maastricht ligt de focus op authenticiteit, incasseren, anticiperen en improviseren.

De Maastrichtse editie van het Leiderschap Practicum vindt plaats op de internationaal hoog aangeslagen Toneelacademie, waar je ondergedompeld wordt in een cultuur van jong talent en gerenommeerde trainers en docenten. Docenten in deze editie zijn onder meer Woody Richardson Laurens (kerndocent toneelacademie Maastricht en theaterproducent), Berbke Hermans (docente spreek- en stemtechniek en expressie aan de toneelacademie), Anna Luyten (filosofe, docente verbeeldingskracht) en Yvette van der Slik (docent bewegingstechniek). Studenten van de toneelacademie zorgen voor impactvolle en onvergetelijke ervaringen die raken en nieuwe perspectieven openen. Authenticiteit, incasseren, anticiperen en improviseren. Het publiek meenemen in jouw unieke en authentieke verhaal.

Het programma stimuleert de onderlinge interactie en verbinding tussen deelnemers. Mede om die reden hanteren wij een maximale groepsgrootte van 12 deelnemers.

4 november 2024
  Nederlands

Modules Bekijk programma

  • Module 1: Niet alleen spreken, maar vooral ook aansprekend
  • Module 2: Verdiepingsdag

Doelgroep

Voor leiders, bestuurders, topprofessionals, adviseurs, ondernemers en (senior)managers met professionele ambities uit private en publieke organisaties, die niet alleen inhoudelijk en intellectueel willen leren, maar die vooral aan den lijve willen ervaren wat de impact van lichaamstaal en tone of voice is op je presentatie naar de buitenwereld toe.


Kosten

€ 5.490,-

Bovengenoemd deelnamebedrag is inclusief kosten voor studiemateriaal, exclusief accommodatiekosten. Btw is niet van toepassing.


Optioneel: verdiepende coaching

Verdiep je leerervaringen en vertaal ze optimaal naar jouw eigen werkcontext met persoonlijke coaching op maat.
€ 1.400,- voor 4 coachsessies. Exclusief accommodatiekosten van € 140,- en btw.
Onze Adviseur Leiderschapsvorming kan je helpen met het maken van je juiste keuze. Meer weten?
Leiderschap Practicum Maastricht - Avicenna Academie voor Leiderschap

Module 1: Niet alleen spreken, maar vooral ook aansprekend

Toneelacademie Maastricht: 4, 5, 6, 7 en 8 november 2024

In deze module op de befaamde Toneelacademie in Maastricht ligt de focus op authenticiteit, incasseren, anticiperen en improviseren. Niet spreken, maar vooral ook aanspreken(d).

Module 2: Verdiepingsdag

Amersfoort: donderdag 16 januari 2025

Tijdens de tweede module, op de Avicenna locatie in Amersfoort, reflecteren we met elkaar op wat de eerste module heeft opgeleverd aan inzichten en ervaringen voor het eigen leiderschap. Bovendien gaan we aan de slag met een nieuwe docent om een verdere slag te maken in jouw presentatiekracht.

Aangezien wij werken met zeer gerenommeerde acteurs, performers, trainers, docenten en moderatoren kan het zijn dat in een editie niet alle onderstaand genoemde namen aanwezig zijn. Wij zullen altijd zorgen voor gelijkwaardige vervangers en een impactvol programma. Mocht een specifieke naam voor jou van wezenlijk en onderscheidend belang zijn, vraag dan altijd even bij de intake of deze naam ook in deze editie aanwezig zal zijn.

Anna Luyten

Journaliste, filosofe en gastprofessor kunstfilosofie in The School of Arts in Gent

Berbke Hermans

Stemdocente Toneelacademie Maastricht

Yvette van der Slik

Danscoach, choreograaf, docent moderne dans, docent beweging bij Toneelacademie Maastricht
Bekijk alle ervaringen

Mocht je in gesprek willen gaan met een oud-deelnemer, dan brengen we je graag in contact met één van onze alumni.

Dorian Swijtink

GZ-psychologe, ACT-trainer/ontwikkelaar en supervisor

“Ik heb geleerd dat je impact zoveel groter is als je weet hoe jij je ruimte inneemt, hoe je beweegt, hoe je spreekt, hoe je staat en bovenal: hoe je dicht bij jezelf durft te blijven. Het Leiderschap Practicum werkte voor mij als een spiegel om volledig in mijn eigen kracht te gaan staan en te spelen met de impact van de stilte die ligt tussen woorden.”

Leiderschap Practicum Toneelacademie Maastricht - Avicenna Academie voor Leiderschap

Marc Spierings

Secretaris-directeur College voor Toetsen en Examens

“Aanrader! Ik heb het Leiderschap Practicum Maastricht gevolgd in 2017 en kan, zoveel jaar later, rustig stellen dat het een van de weinige trainingen is waaraan ik nog met enige regelmaat terugdenk doordat hij me werkelijk inspireerde. Een ervaring die je jezelf zou moeten willen gunnen!”

Bert Moormann - Avicenna Academie voor Leiderschap

Bert Moormann

directievoorzitter Domesta

“De week in op de Toneelacademie in Maastricht heeft mij enorm veel gebracht. Vergelijk het met het onderhoud aan een machine. Deeltje voor deeltje worden onderdelen van je persoonlijkheid geanalyseerd, bijgeslepen en met zorg weer teruggeplaatst. En dit allemaal op een professionele, maar soms ook op een luchtige wijze. Ik ben me veel bewuster van de wijze waarop ik leiderschap overbreng als ik voor een groep sta en betrap me er zelf op dat ik er meer van geniet dan in het verleden. Kortom: Een aanrader als je durft!”

drs. Guido Derks

“Iedere manager zou zich af en toe een ontsnapping uit de waan van de dag moeten gunnen. Reflectie, creativiteit en wijsheid behoeven immers blijvend onderhoud. Het programma, de docenten, de locaties en de medecursisten hebben mij genoeg energie gegeven om weer eens een hele tijd met een frisse blik naar de zaken van alledag te kijken. Een spannende en leerzame ervaring en totaal anders dan de doorsnee managementcursussen.”

drs. Paula Kolthoff

leiderschapstrainer bij Embodied Learning

“Dit unieke leiderschap practicum is in al zijn diversiteit een prachtige, evenwichtige eenheid. Ik heb genoten van de openhartige sfeer, de verschillende vormen van feedback, de vernieuwende werkvormen door aansprekende docenten, elk expert op hun vakgebied. Eén van de mooiste, verrassende en meest betekenisvolle leiderschapsprogramma’s die ik ooit heb gedaan.”

Het deelnamebedrag voor het Leiderschap Practicum editie ‘Maastricht’ is € 5.490,-. Dit bedrag is inclusief kosten voor studiemateriaal, exclusief accommodatiekosten. Btw is niet van toepassing.

Toelichting accommodatiekosten
Avicenna draagt zorg voor het regelen van de accommodaties waar je tijdens de verschillende modules verblijft. Dit verzorgen wij volledig vanaf het moment van aankomst, tot het moment waarop het programma ten einde is. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze deelnemers zich volledig kunnen concentreren op het inhoudelijke programma.

Bij de deelnameprijs voor het Leiderschap Practicum editie ‘Maastricht’ zijn deze accommodatiekosten niet inbegrepen. Naast het deelnamebedrag is daarom ook een voorschotbedrag aan accommodatiekosten opgenomen. Dit bedrag is een inschatting van de kosten die tijdens de module worden gemaakt. Onder accommodatiekosten verstaan we de kosten voor overnachtingen, catering (lunches, diners, snackbreaks etc.) zaalhuur, AV-middelen, taxivervoer etc. Na afloop van het volledige programma verrekenen we het daadwerkelijk gemaakte bedrag aan accommodatiekosten met het reeds betaalde voorschot.

Hoe zorg je ervoor dat jouw persoonlijke leervraag optimaal beantwoord wordt tijdens je deelname? Hoe vertaal je de in de leergang opgedane nieuwe kennis, inspiratie en perspectieven naar jouw (werk)praktijk? En hoe borg je dit alles duurzaam in de hectiek van alle dag?

Sinds kort biedt Avicenna bij al haar leergangen de mogelijkheid om jouw leerervaringen te verdiepen en de vertaling naar jouw eigen werkcontext te optimaliseren en te borgen. Dat doen we met een aantal individuele coachgesprekken, waarmee je jouw deelname op persoonlijke wijze kunt uitbreiden.

Lees er meer over op onze speciale coachingspagina.

 

Bij onze leergangen maken wij gebruik van een hybride werkvorm: de fysieke bijeenkomsten en modules combineren we met een online leeromgeving. De inhoud van deze online leeromgeving is persoonlijk en afgestemd op jouw leertraject, zowel bij open als incompany programma’s. Je vindt hier alle documenten, opdrachten en (eventuele) online seminars die jij nodig hebt om jouw leertraject succesvol te doorlopen. Met deze omgeving helpen we je om het maximale uit de modules te halen en heb je tevens de mogelijkheid jouw kennis te verdiepen.

Meer weten over deze leeromgeving? Kijk dan hier.

Contact of vragen?

Heb je een vraag of wil je meer weten over dit Leiderschap Practicum? Neem dan contact op met ons op. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. Het is natuurlijk ook mogelijk onderstaand formulier in te vullen. Er wordt dan binnen twee werkdagen contact met jou opgenomen.

  • Persoonsgegevens

  • Berichtgegevens