LEADERSHIP FOR SOCIETY

Zelfbewust publiek leiderschap

LEADERSHIP FOR SOCIETY

15 april 2020

“Ontmoetingen die prikkelen, verdiepen, praktisch bijspijkeren en inspireren. Krijg inzicht in de grote maatschappelijke dilemma’s en uitdagingen voor publieke organisaties en leiders”.

De uitdagingen waarvoor publieke organisaties en leiders staan zijn enorm. Deze 9-daagse leergang is bedoeld voor deelnemers die de fundamentele uitdagingen van deze tijd, zelfbewust willen aangaan.

De leergang reikt u inspirerende leiderschapsinzichten aan maar biedt u ook de gelegenheid deze inzichten in leiderschapsgedrag te vertalen. Vandaar dat naast topdocenten van verschillende gerenommeerde universiteiten, ook topacteurs en performers bij dit programma betrokken zijn.

15 april 2020
Nederlands

Modules Bekijk programma

  • Module 1: Europa, het krachtenveld, de waarden en jouw leiderschap
  • Intervisiebijeenkomst 1
  • Module 2: Zelfbewustzijn en grensverleggend vermogen
  • Intervisiebijeenkomst 2
  • Module 3: Vormgeven en leiden van transities

Doelgroep

Het programma is bestemd voor deelnemers die ‘jong van geest’ zijn. Bij de samenstelling van de deelnemersgroep zoeken we naar een ideale mix van zowel gelouterde bestuurders èn jonge, talentvolle en opkomende leiders; maar vooral naar mensen die vanuit een sterke onderliggende overtuiging de Publieke Zaak willen dienen.


Kosten

€ 8.900,-

Alle bovengenoemde bedragen zijn exclusief accommodatiekosten, BTW is niet van toepassing.

Onze Adviseur Leiderschapsvorming kan u helpen met het maken van uw juiste keuze. Meer weten?

De leergang Leadership for Society stimuleert een ‘open mind’ en veranderingsbereidheid bij publieke leiders. Tegelijkertijd benadrukt de leergang het belang van een goed ontwikkeld ‘innerlijk kompas’ en dienstbaarheid aan de onderliggende kernwaarden van onze publieke instituties.

Brussel - Avicenna Academie voor Leiderschap

Module 1: Europa, het krachtenveld, de waarden en jouw leiderschap

Brussel: 15, 16 en 17 april 2020

We starten deze leergang in Brussel. Daar waar de kaders worden ontworpen die direct invloed hebben op de burgers in de gelieerde landen. Deze module belicht de onderliggende basiswaarden van onze publieke organisaties (zoals integriteit, onafhankelijkheid, betrouwbaarheid) tegen de achtergrond van de belangrijkste maatschappelijke en economische uitdagingen van dit moment. Vervolgens wordt stil gestaan bij de identiteit en waarden waarop onze samenleving is gebaseerd. Deze aspecten worden binnen het krachtenveld van Europa en de andere internationale machtsblokken gepositioneerd. Welk appèl doen die ontwikkelingen op uw eigen leiderschap?

Intervisiebijeenkomst 1

Amersfoort: 12 mei 2020
Module Zwolle - Avicenna Academie voor Leiderschap

Module 2: Zelfbewustzijn en grensverleggend vermogen

Zwolle: 17, 18 en 19 juni 2020

De tweede module richt zich op het ‘innerlijk kompas’ en uw eigen capaciteiten. Bezien vanuit het krachtenveld waarin u opereert: Hoe kunt u in uw leiderschap zelfbewustzijn,
authenticiteit en weerbaarheid koppelen aan een ‘open mind’ en het vermogen om vanuit de essentie grenzen te verleggen? Vanuit uw eigen waarden en capaciteiten. En welke complementaire facetten zijn nodig om uw impact te verhogen?

Intervisiebijeenkomst 2

Amersfoort: 8 september 2020
Den Haag - Avicenna Academie voor Leiderschap

Module 3: Vormgeven en leiden van transities

Den Haag: 30 september, 1 en 2 oktober 2020

In de derde module staan het proces van transformatie, transitie en vormen van interventies in organisaties en de samenleving centraal. Onze moderne netwerk samenleving vraagt om een vorm van leiderschap die burgers en andere stakeholders involveert bij beleid en uitvoering. Authentiek en op een betekenisvolle wijze. Hoe verbindt u anderen aan een gemeenschappelijke doelstelling of opdracht? Wat vraagt dat van uw feitelijk gedrag? Op welke wijze kunt u de beoogde impact bereiken? Wat vraagt dat van het leiderschap en regievermogen?

U ontmoet vermaarde topdocenten onder wie:

prof. Alex Brenninkmeijer

vm. ombudsman

dr. An Verlinde

drijfveer-expert, consultant en gedragsdeskundige

orem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla vestibulum, neque eu rhoncus cursus, diam quam faucibus tellus, at eleifend ipsum odio eu ex. Vivamus pulvinar, dolor ut placerat commodo, felis metus convallis leo,…

» Lees meer

prof. Jonathan Holslag

expert geopolitiek Vrije Universiteit Brussel

dr. Marijke Spanjersberg

groepsdynamica-deskundige

dr. Edwin Kaats

samenwerkingsdeskundige

prof. Johan Verstraeten

leiderschapexpert

dr. Steven de Waal

strategie-expert

dr. Ivo Brughmans

leiderschapexpert

Erwin van Lambaart

media tycoon

Caroline de Gruyter

columniste NRC

Jord Neuteboom

transitie-expert

Anna Uitde Haag

zakelijk en artistiek leider Koningstheateracademie
mr. Rolien van Dijk - Avicenna Academie voor Leiderschap

mr. Rolien van Dijk

Bekijk alle ervaringen

Mocht u in gesprek willen gaan met een oud-deelnemer, dan brengen we u graag in contact met één van onze alumni.

Bernique Tool - Avicenna Academie voor Leiderschap

Bernique Tool

directeur Maag Lever Darm Stichting

“Een prachtige aaneenschakeling van ontmoetingen. Ontmoetingen die prikkelen, verdiepen, praktisch bijspijkeren, inspireren, verbinden en af en toe ontroeren. Ontmoetingen met deelnemers, docenten, met Avicenna en soms met jezelf. Het programma reikt zover als je het zelf laat komen.”

drs. Maarten Bremer

lid van het College van Bestuur van ArtEZ hogeschool voor de kunsten

“De leergang is een bijzonder goed passende mix van theoretische vergezichten en diepgang, naadloos aangevuld met heel praktische oefeningen van artiesten en kunstenaars. Want wat is een prachtige visie als je er geen pakkend, echt verhaal over kunt vertellen: op onze verhalen gaf Gijs Scholten van Aschat scherp commentaar. En we leerden van regisseur Shariff Korver hoe we mensen kunnen laten schitteren en tegelijkertijd onze visie realiseren. In deze leergang leer je niet met elkaar, maar ook van elkaar: de groep bestaat uit leergierige mensen in een andere sector, maar met dezelfde vragen. Het werd een echte leer-groep, en dat maakte iedere bijeenkomst tot een bijzondere ervaring. En last but not least: de thema’s zijn zo gekozen dat de verschillende, paradoxale aspecten van ons werk als directeur/bestuurder/manager allemaal aan bod zijn geweest, en steeds in ons dagelijks werk konden worden toegepast.”

Symone de Bruin - Avicenna Academie voor Leiderschap

Symone de Bruin

eenheidsmanager Ruimtelijke Leefomgeving Gem. Apeldoorn

“Waar Avicenna voor staat en de mensen die ervoor werken, is me dierbaar en de specifieke leergang die ik volgde heb ik ervaren als uiterst relevant in het doorgronden van maatschappelijke én persoonlijke patronen en blokkades. Ik heb wel eerder een leiderschapstraining doorlopen, maar niet eerder één met zo’n bijzondere balans tussen inspiratie en intellectuele voeding enerzijds en introspectie en losser worden in het hart en de emotie anderzijds. Ik ben wel een fan.”

Alle brochures hebben wij verzameld op onze downloadpagina.

Brochure downloaden

Meer informatie over inschrijven voor de leergang Leadership for Society vindt u op onze speciale inschrijfpagina. Hier vindt u ook het formulier om u direct aan te melden.

Inschrijven

Contact of vragen?

Heeft u een vraag of wilt u meer weten over deze leergang? U kunt contact opnemen met onze Adviseur Leiderschapsvorming Marjo Jansen. Zij kan u helpen bij het maken van de juiste keuze. U mag natuurlijk ook onderstaand formulier invullen. Marjo neemt binnen twee werkdagen contact met u op.