U bevindt zich hier: Home » Inklings: Avicenna’s jongste docenten

Inklings: Avicenna’s jongste docenten

Geplaatst op 1 augustus 2018

Avicenna werkt in verschillende leiderschapsprogramma’s samen met ‘Inklings’: sprankelende, jonge, talentvolle mensen die, een module of een dag, met deelnemersgroepen optrekken en daarna (als ‘frisse buitenstaanders’) op speelse wijze hun waarnemingen en bevindingen delen met de groep.

Inklings - Avicenna Academie voor Leiderschap

Open mind
Naast hun bijdragen aan bestaande programma’s hebben de Inklings inmiddels ook een eigen, drie uur durende masterclass vormgegeven, waarin ze deelnemers oefeningen aanreiken waarmee ze hun ontvankelijkheid kunnen vergroten. Daarnaast zijn de Inklings betrokken bij ‘Bestuurlijk Leiderschap’, een persoonlijk leiderschapstraject voor bestuurders. Bij aanvang van dit (maatwerk gemaakte) individuele leertraject volgen twee Inklings de bestuurder een dag lang in zijn/haar werkomgeving en delen, op het eind van de dag, hun bevindingen met de deelnemer.

Twee viertallen
Inmiddels werkt Avicenna met twee groepen Inklings: 1) een viertal jonge acteurs/performers van de Toneelacademie Maastricht die de ontvankelijkheid en het creatief vermogen van deelnemers vergroten en (2) een viertal moslima’s die vooral (het feest van de) diversiteit agenderen en vanuit een multicultureel perspectief meedoen.

Oxford
Beide Inkling-groepen hebben ze een ontwapenende, vitaliserende, en aanstekelijke werking op deelnemersgroepen. De naam is afgeleid van een groepje hoogleraren/schrijvers uit Oxford die elkaar wekelijks ontmoeten en elkaar zelfgeschreven verhalen voorlazen. J.R.R. Tolkien (‘Lord of the Rings’) en C.S. Lewis (‘Narnia’) waren lid van de groep.