Thema's

Organisatiegroei & Ondernemerschap

Hoe kunt u veranderingen in de markt kansrijk benutten, intern ondernemerschap en innovatievermogen op een hoger peil brengen? De klantfocus van de organisatie vergroten en de onderlinge samenwerking tussen professionals en de teamspirit stimuleren? De output vergroten en energieverlies voorkomen?

Business Development & Marktpositie

Elke dienst (en elk product) heeft een eindige levensduur; business development is voor de vitaliteit van de organisatie van groot belang. Hoe kunt u het eigen diensten- en productaanbod afstemmen op de steeds veranderende marktvraag? Welke strategische aanpak vraagt dat? En welke rol speelt innovatie hierin?

Organisatiebreed Leiderschap

Bedrijven met veel leiderschap zijn aantoonbaar vitaler en boeken zichtbaar meer resultaat dan bedrijven die door één ‘leider’ worden aangestuurd en waar leiderschap dus schaars is. Maar hoe krijgt u leiderschap ‘in het DNA’ van uw organisatie? Hoe kunnen (eind)verantwoordelijken leiderschapsontwikkeling en zelfsturing bij medewerkers stimuleren? Wat vraagt dat van hun voorbeeldfunctie?

Thematische Topcourses

Er zijn drie Topcourses beschikbaar, die incompany worden aangeboden. De Topcourse is een compacte module, van 3 dagen, rondom een specifiek thema. Uiteraard kan deze module maatwerk worden aangeboden, en kan er in overleg gekeken worden naar de duur en in te zetten docenten:

Leiderschap Practicum

Lichaamstaal, stemgebruik, zeggingskracht en inspirerend vermogen. Dat zijn de thema’s van dit kortdurende incompany programma voor (top)managers. Deelnemers doen stemoefeningen, bewegingsoefeningen, bekwamen zich in presentatietechnieken en leren ‘pieken’ als dat nodig is. Theatertechnieken, waarmee de befaamde Toneelacademie van Maastricht grote talenten heeft opgeleid, worden in het Practicum aangewend voor leiderschapsvorming.

Next Level Performance

Hoe kunnen tactisch en operationeel managers op strategisch niveau gaan opereren? Hoe kunnen ze hun leiderschapskwaliteiten vergroten waardoor ze de kwaliteiten van hun medewerkers beter weten te benutten en de organisatie tot bloei brengen

Meer informatie over incompany trajecten

Thema's

Onze incompany trajecten kunnen uit diverse thema’s opgebouwd worden.

Doelgroepen

Incompany trajecten kunnen verzorgd worden voor een scala aan doelgroepen.

Klanten

Avicenna heeft maatwerktrajecten geprogrammeerd voor een groot aantal bekende ondernemingen en instellingen.

Contact

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een incompany programma of een maatwerk voorstel ontvangen voor uw organisatie?

Incompany ervaringen

mr. drs. Ina Sjerps - Avicenna Academie voor Leiderschap

mr. drs. Ina Sjerps

Strategisch adviseur College van Bestuur, Erasmus Universiteit Rotterdam

“Samen met mijn collega directeuren heb ik deelgenomen aan de leergang Netwerk Leiderschap. Het heeft ons inspiratie, verdieping en energie gebracht, die we daarna, in samenwerking met Avicenna docenten, konden doorgeven aan de managers in onze organisatie.”

Richard van den Broek - Avicenna Academie voor Leiderschap

Richard van den Broek MBA

vm. bedrijfsleider OK UMC St. Radboud

“Er is in de afgelopen jaren geen leertraject geweest, dat zo’n positief effect heeft gehad op de organisatie, als dat van Avicenna.”

Azra Muhamedbegovic - Avicenna Academie voor Leiderschap

Azra Muhamedbegovic

vm. Young Executive Boer & Croon

“Ik vond het Management Development traject niet alleen informatief en inspirerend, maar het bood mij ook de kans om zichtbare meerwaarde te creëren door regelmatig de link te maken tussen de geleerde lessen en de praktische toepassingen ervan. Het traject heeft mij als professional én als mens veel gebracht.”