U bevindt zich hier: Home » “Hier gebeurt het!”

“Hier gebeurt het!”

Geplaatst op 1 augustus 2018

Rolien van Dijk over de kracht van ‘Leadership for Society’

De Publieke Zaak verdient zelfbewuste leiders die open staan voor verandering. Vanuit deze insteek heeft Avicenna ‘Leadership for Society’ ontwikkeld, een tiendaagse leergang, rond de belangrijkste paradoxen waarmee publieke leiders van doen hebben. Dus geen pasklare antwoorden maar een fundamentele zoektocht. De leergang stimuleert veranderbereidheid, een goed ontwikkeld innerlijk kompas en dienstbaarheid aan de onderliggende kernwaarden van publieke organisaties. Rolien van Dijk is moderator van deze leergang en deelt haar bevindingen.


Rolien, wat is je indruk van de deelnemers van ‘Leadership for Society’?
“Het zijn ‘hongerige mensen’ die diepgang hebben en tegelijkertijd ook ‘hands on’ zijn. Die complexe vraagstukken vertalen naar hun eigen handelen. Maar die a priori steeds deel willen uitmaken van de oplossing.”

 

Wat leer je er zelf van?
“Ik leer dat de ontmoeting tussen ‘grote denkers’, onder wie Jonathan Holslag en Paul Scheffer, en de praktijkmensen (want dat zijn onze deelnemers) het echte goud is. Steeds weer denk ik: hier gebeurt het! Dat geeft een enorme kracht en veel zelfvertrouwen.”

 

Wat zou je de deelnemers gunnen?
Ze verzuchten heel vaak: ‘ o wat is het fijn hier te zijn. Even weg van al dat gejakker en gejaag.’ Ik gun de deelnemers dat ze die waardevolle momenten van reflectie die ze bij ons aangereikt krijgen ook in hun eigen praktijk weten aan te brengen. Dat ze op die manier beter leren luisteren naar hun innerlijke kompas en dat ze daarop blijven vertrouwen.”

 

Meer weten over Leadership for Society?
Download dan onze brochure.