U bevindt zich hier: Home » Het verhaal achter de NVTZ Academie brochure

Het verhaal achter de NVTZ Academie brochure

Geplaatst op 1 november 2019

Bij Avicenna en de NVTZ Academie willen we graag dat wat we doen, duurzame en verbindende impact heeft. Dat we met onze activiteiten midden in de samenleving staan en dat wij, maar ook onze deelnemers, klanten en leden, door deze activiteiten een verschil kunnen maken. Voor henzelf, voor hun team, voor hun organisatie, én voor de maatschappij.

Daarom zijn we voor het inpakken van de NVTZ Academie brochure een samenwerking aangegaan met regionale zorginstelling De Parabool. De Parabool ondersteunt kinderen, (jong) volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. Met kleinschalige woon, werk- en dagbestedingslocaties in de regio Zuidwest Overijssel richt de Parabool zich op ontplooiing, sociale contacten en integratie in de samenleving. Op één van deze locaties hebben diverse cliënten zich de afgelopen tijd keihard ingezet om de opleidingsbrochure zo goed mogelijk te verpakken en te verzenden. Deze opdracht is voor hen een mooie aanvulling op de activiteiten zij reeds doen in het kader van zelfontplooiing. En op deze manier dragen de cliënten op eigen, energieke wijze een flinke steen bij aan de samenleving. Voor ons een kleine moeite, voor hen een grote impact. En zeker eentje die ze hebben uitgevoerd met veel bezieling en plezier!

Raad van Toezicht
De Raad van Toezicht van de Parabool is één van de leden van de NVTZ. Het laten inpakken van deze opleidingsbrochure betekent voor de NVTZ het realiseren van een sterkere verbinding met één van haar leden. De voorzitter van de Raad van Toezicht van de Parabool, Henny Lodewijks, is blij met een opdracht als deze: ‘één van de belangrijke pijlers van onze Raad van Toezicht is het operationaliseren van het centraal zetten van de cliënt. Van het creëren van interactie met de samenleving. Een dergelijke opdracht, hoe klein of hoe groot ook, is voor ons een stap in de goede richting in het creëren van zinvol werk’.

Regionale samenwerkingen zijn onmisbaar
André Leferink, directeur bestuurder van de Parabool, deelt deze opinie. ‘Regionale samenwerkingen zijn een belangrijke factor in de wereld van vandaag en morgen. We hebben elkaar nodig en moeten van elkaar leren, omdat we voor nieuwe uitdagingen staan. Cliënten worden steeds ouder, zijn daardoor langer in de samenleving actief, en komen ook voor de problemen van die leeftijd (bijvoorbeeld dementie) te staan. Het is belangrijk dat wij blijven voorzien in ‘zinvolle dagbesteding’, in welke vorm dan ook. Samen met onze regionale partners kunnen wij het verschil maken in het leven van onze cliënten, en daarmee in de samenleving’.

De brochure valt volgende week bij de leden van de NVTZ op de mat. Hij is nu alvast digitaal te bekijken op de website van de NVTZ Academie.