U bevindt zich hier: Home » “Het begint allemaal met beter leren luisteren”

“Het begint allemaal met beter leren luisteren”

Geplaatst op 1 augustus 2018

Igor Byttebier over de kracht van Leiderschap door Creatie

 Hoe kun je op een ondernemende manier leiding geven aan veranderingen? Uit standaardroutines stappen? Leiderschap door Creatie is een negendaags programma met modules in Antwerpen, Eindhoven en Maastricht, dat leiders stimuleert om op een ondernemende manier leiding te geven aan verandering. De Vlaamse creativiteitsexpert Igor Byttebier treedt tijdens het hele traject op als moderator van deze leergang.

 

Igor, wat is jouw indruk van de deelnemers?
“De enorme drive van de deelnemers valt meteen op. Hun passie voor verandering is indrukwekkend. Ook en vooral als het gaat om het eigen proces. Want veranderingen bewerkstelligen in organisaties en ondernemingen gaat samen met de bereidheid jezelf te willen onderzoeken. Beter leren luisteren, verbeeldingskracht stimuleren, creatief samenwerken. Daarmee begint een veranderingsproces en de deelnemers staan daar maximaal open voor.”

 

Wat leer je er zelf van?
“Nederigheid. Ik kan helpen bij het versterken van hún creativiteit en innovatievermogen. Daarbij tonen onze deelnemers de moed die nodig is om nieuwe vaardigheden te linken aan hun werkcontext. Ik heb daar veel bewondering voor.”

 

Wat zou je de deelnemers gunnen?
“Dat ze er in slagen om in hun organisatie naast de algemeen aanvaarde economische en financiële bedrijfswaarden ook sociale, ecologische, spirituele en esthetische uitgangspunten te integreren in een nieuw evenwicht. Meer waardering voor zogenaamde ‘soft skills’ die eigenlijk hard zijn en waar het bij leiderschap uiteindelijk écht om draait.”

 

Meer weten over de leergang Leiderschap door Creatie?
Download dan de brochure.