U bevindt zich hier: Home » Governance Colleges op 10 oktober

Governance Colleges op 10 oktober

Geplaatst op 4 september 2018

Op woensdag 10 oktober organiseert Avicenna, samen met de NVZD en NVTZ, weer een nieuwe editie van de Governance Colleges. Deze avond nemen we het adagium ‘Eigen regie’ onder de loep.

We bespreken wat voor soort ideaal “eigen regie” eigenlijk is, en wat de keerzijde van een dergelijk ideaal is. Is dit wel een juist uitgangspunt op momenten waar mensen kwetsbaar zijn in zorgsituaties? Waarom hebben we het allemaal zo massaal in onze kernwaarden van organisaties staan? Wat is de uitwerking van deze beleidstaal op mensen (burgers, werknemers, cliënten/patiënten)? Is er een alternatief? Hebben we het wel goed doordacht? Gaat het niet teveel over een middenklasse, de “succesvollen” en te weinig over hen die al dan niet tijdelijk onvermijdelijk op anderen leunen?

Prof. Evelien Tonkens spreekt over eigen regie in relatie tot de afhankelijke situatie van de cliënt of patiënt. Filosoof Hans Achterhuis zal zijn bijdrage richten op ‘eigen regie’ vanuit historisch perspectief en het begrip autonomie vanuit de filosofie bezien. Avicenna directeur Frank Seine zal optreden als dagvoorzitter.

Meer informatie is te vinden op www.governancecolleges.nl