U bevindt zich hier: Home » Governance Colleges groot succes!

Governance Colleges groot succes!

Geplaatst op 22 maart 2021

Afgelopen 11 maart vond er een nieuwe editie van de Governance Colleges plaats. Vanwege de corona situatie deze keer online. Maar liefst 120 bestuurders en toezichthouders sloten aan, om met de Nederlandse Zorgautoriteit en de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd enerzijds en de NVZD en de NVTZ anderzijds te discussiëren over het onderlinge samenspel. De kwaliteit van zorg door Goed Bestuur, de aantrekkingskracht van samen verbeteren, was deze middag het thema.

Karina Raaijmakers (NZa) en Rian Vos (IGJ) schetsen ieder hun verwachtingen en nodigden nadrukkelijk uit tot verdere dialoog met zorgbestuurders en intern toezichthouders in zorg en welzijn. Het fundament daarbij legde drs. Ivo Brughmans, die paradoxaal leiderschap als centrale spil neerzette en handvatten aanreikte om soepel te schakelen tussen tegenpolen.

In het najaar zal wederom een editie van de Governance Colleges plaats vinden. Of dit online of fysiek gaat zijn, is nu nog niet bekend.
Twee keer per jaar organiseren de NVZD, de NVTZ en Avicenna Academie voor Leiderschap gezamenlijk de Governance Colleges: diepgaande en kritische colleges over zorg- en samenlevingsvraagstukken, waarin thema’s met betrekking tot Goed Bestuur centraal staan. Dit wordt gecombineerd met onderlinge ontmoetingen tussen bestuurders en toezichthouders in functie. In elk college staat een actueel thema centraal, waarover twee topsprekers hun licht zullen laten schijnen.