U bevindt zich hier: Home » Governance Colleges – 30 oktober 2019

Governance Colleges – 30 oktober 2019

Geplaatst op 8 oktober 2019
Op woensdag 30 oktober vindt een nieuwe editie plaats van de Governance Colleges voor goed bestuur, die Avicenna organiseert in samenwerking met de NVTZ en de NVZD. Deze avond heeft als thema ‘Duurzame arbeidsverhoudingen in de 21e eeuw’. Sprekers zijn filosoof Bas Haring en Randstad-directeur Marjolein ten Hoonte. Deze colleges voor bestuurders en toezichthouders vinden plaats van 16.30 uur tot 20.15 uur bij Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn.
Duurzame arbeidsverhoudingen in de 21e eeuw
De eerder voorspelde krapte in de arbeidsmarkt is er. Hulpbehoevenden moeten veelal (langer) wachten op zorg of moeten het deels in eigen beheer oplossen, operatiekamers staan leeg en de meer dan een miljoen medewerkers in de zorg staan onder druk vanwege de werkdruk. En last but not least: de uitstroom van de nieuwe instroom is ook nog eens uitzonderlijk hoog. Werkgevers en werknemers zoeken naar beste vermogen de meest passende oplossingen voor deze tijd en ook voor henzelf. Maar zijn deze oplossingen voor de langere termijn passend en duurzaam genoeg?
Zoals u van de Governance Colleges kunt verwachten wordt bovenstaande vanuit een tweetal invalshoeken geadresseerd:

College 1: Bas Haring 
In het eerste college zal filosoof en hoogleraar Bas Haring zijn licht doen schijnen over de begrippen arbeid, werken, de zorg en krapte op de arbeidsmarkt, gerelateerd aan de huidige arbeidssituatie in de zorg en vanuit meerdere filosofische perspectieven. Nogal eens leidt zijn frisse en ruime kijk op veronderstelde problematieken tot verrassende uitkomsten.

College 2: Marjolein ten Hoonte 
In het tweede college legt Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt en MVO bij Randstad Groep Nederland, de focus op de huidige en toekomstige ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de zorg. Behoeftes van de nieuwe generaties, mogelijkheden binnen en buiten de cao’s, marktwerking, de uitstroomproblematiek en de wijze waarop men vanuit werkgeverschap proactief kan inspelen om een duurzame arbeidsmarktsituatie te creëren.

Meer informatie over de sprekers en hun sessies, en over kosten voor deelname, is te vinden op de website van de Governance Colleges.
Aanmelden is eveneens hier mogelijk.