U bevindt zich hier: Home » Een toezichthoudende rol als nieuwe carrièrestap?

Een toezichthoudende rol als nieuwe carrièrestap?

Geplaatst op 8 januari 2020

Heb je al eens nagedacht over een mogelijke rol als toezichthouder? Misschien is dit een mooie vervolgstap in je carrière, of een aanvulling op je huidige functie. Avicenna is, als regiepartner, betrokken bij diverse academies voor toezichthouders. Zo organiseren we opleidingen specifiek voor toezichthouders in zorg en welzijn (samen met de NVTZ, in onderwijs en kinderopvang (met de VTOI-NVTK) en in woningcorporaties (met de VTW). Speciaal voor aankomend toezichthouders (commissarissen) in deze laatste branche starten we dit voorjaar met een nieuwe leergang: ‘de aankomende commissaris‘.

Inhoud van de leergang
Deze leergang is bedoeld voor mensen die ambiëren om commissaris bij een woningcorporatie te worden en bestaat uit zeven opleidingsdagen (verspreid over één jaar). Deze dagen worden aangevuld met een traineeship van een jaar bij een Raad van Commissarissen. De zeven masterclasses zijn ingevuld met vele thematieken waar een moderne commissaris tegenwoordig mee van doen krijgt. Inhoudelijk wordt een volledig aanbod geboden waarbij jij een compleet beeld krijgt van de rol van commissaris en de wereld van woningcorporaties. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van kennisoverdracht, oefening, dialoog en reflectie, onder leiding van zeer ervaren experts en kerndocent drs. Hildegard Pelzer.

Profiel deelnemer
De leergang richt zich op de aankomende commissaris. Concreet gaat het hierbij personen die geen of zeer beperkte toezichthoudende ervaring hebben (tussen de 35 en 50 jaar) én beschikken over voldoende kwaliteiten om de functie te vervullen. Bij de samenstelling van de groep van deelnemers aan de leergang wordt gezocht naar een goede mix van mannen en vrouwen, personen met een Nederlandse en cultureel diverse achtergrond en personen met uiteenlopende professionele achtergrond (verschillende disciplines en verschillende werkomgevingen).

Meer weten?
Wil je meer informatie over deze leergang? Bekijk dan hier de uitgebreide brochure of ga naar de website voor deze leergang. Uiteraard kun je ook contact opnemen met Avicenna, die als regiepartner voor de VTW de VTW Academie beheert. We zijn bereikbaar via 0570 – 76 00 06 of via vtw@academievoortoezichthouders.nl.