Publicatie 'Het ligt eigenlijk voor de hand'

U heeft onze nieuwe publicatie ‘Het ligt eigenlijk voor de hand’ ontvangen!
Centrale thema in deze publicatie is diversiteit.

In deze unieke publicatie, ontwikkeld door de werkgroep Diversiteit van de NVTZ en Avicenna, zijn vier inspirerende interviews, vier columns en lessons learned opgenomen. Deze bijdragen doen je als lezer nadenken over het belang van diversiteit in de boardroom. Hieruit blijkt dat de meerwaarde van diversiteit volop aanwezig is om ons heen.

De bijdragen in deze publicatie inspireren, geven nieuwe perspectieven, nodigen uit tot nadenken en geven de aanzet tot (zelf)reflectie en hopelijk doordachte daadkracht. En dat laatste is niet alleen hard nodig, maar levert ook veel op. We weten dat teams die bestaan uit teamleden met verschillende achtergronden tot betere en meer afgewogen besluiten komen. Representativiteit in bestuur levert ook dienstverlening op die meer nauwgezet aansluit bij de behoefte van de klant. En misschien is het allerbelangrijkst wel onze grote maatschappelijke opgave. Namelijk, dat alle mensen die in ons land wonen zich ook thuis voelen. En dat heeft ook zijn basis in zich gerepresenteerd voelen in bestuurlijk Nederland.

De zittende bestuurders en toezichthouders zijn hiervoor een cruciale factor. U bepaalt mede welke mensen op welke posities komen. En of de mensen die op deze positie komen of reeds zitten een ontvankelijke mindset hebben om
nieuwe perspectieven welkom te heten. Met het doel de beste zorg en welzijn te bieden.

Wij wensen u veel leesplezier en vooral ook een moment van reflectie en bezinning.

Het ligt toch voor de hand dat we hier samen werk van maken?!

Online masterclass diversiteit

In deze online masterclass gaat dr. mr.  Abdelilah El Barzouhi in op wat diversiteit en inclusiviteit aan meerwaarde kunnen bieden voor beter toezicht. U verdiept zich in hoe het komt dat diversiteit en inclusiviteit nog niet vanzelfsprekend zijn, maar dat organisaties enorme sprongen kunnen maken als ze de stap weten te maken naar meer diversiteit en inclusiviteit.

Deze masterclass kunt u eenvoudig zelf aanschaffen en kijken waar en wanneer het voor u past! Dat kan tot 1 juli met 25% korting. Hoe? Dat leest u in de brief, of hieronder.

 

Wat wilt u bekijken?

In de brief die u van ons heeft ontvangen, staat een speciaal aanbod voor aanschaf van het online seminar ‘De waarde van diversiteit en inclusiviteit voor een beter toezicht’, door mr. dr. Abdelilah El Barzouhi. Via onderstaande button komt u eenvoudig op de juiste pagina waar u de masterclass met korting (door gebruik van de kortingscode) kunt aanschaffen. Wilt u meer weten over het opleidingsaanbod van de NVTZ Academie, of over het ontwikkeltraject voor (aankomende) toezichthouders van Avicenna en Executive Search Bureau Maes & Lunau, dan kunt u een van de andere buttons gebruiken.

Korting op online seminar Diversiteit

Recent hebben we het online seminar ‘De waarde van diversiteit en inclusiviteit voor een beter toezicht’ ontwikkeld. Tijdens deze online masterclass zullen de antwoorden op deze vragen wetenschappelijk worden onderbouwd, maar wel vanuit een praktische invalshoek zodat u er mee aan de slag kunt. Hierboven vindt u de introductievideo van deze masterclass en via de button hieronder kunt u de gehele masterclass aanschaffen. Deze inhoudelijke bijdrage van 90 minuten, door mr. dr. Abdelilah El Barzouhi, kunt u zelf of bijvoorbeeld met uw Raad van Toezicht bekijken. Op elk gewenst moment en plek!

Tot 1 juli 2021 bieden we u dit online seminar aan met 25% korting, voor € 95,-. Voor aanschaf maakt u een account aan op de website en kunt u bij het afrekenen gebruik maken van de volgende code: diversiteit. Dan wordt de korting automatisch verwerkt.

Aanbod NVTZ Academie

Wij geloven dat goed toezicht van groot maatschappelijk belang is. Toezichthouders vervullen een belangrijke rol bij het monitoren van organisaties. Daarnaast kunnen goede toezichthouders organisaties in de rol van sparringpartner of klankbord wezenlijk versterken.

Toezichthouden is mensenwerk en een vak, dat een bepaalde mentaliteit, sensitiviteit en actuele kennis vergt. Daarom biedt de NVTZ Academie een divers scholings-programma voor de aanstaande, beginnende, ervaren en zeer ervaren toezichthouder. Dit doen we met een bewezen mix van relevante gedegen kennis, impactvolle ervaringen en vernieuwende perspectieven. Om bewust keuzes te kunnen maken die ertoe doen. Zo ontwikkelt u de doordachte daadkracht die u nodig heeft voor het uitdagende vak van toezichthouder.

Leergang voor Toezichthouders

Speciaal voor aankomende/beginnende toezichthouders heeft Avicenna, samen met Executive Search Bureau Maes & Lunau, een uitdagend programma samengesteld. Het unieke ontwikkeltraject gaat in op hoe je (in je toezichthoudende functie) authentiek en effectief blijft en leert wat inhoudelijk én gedragsmatig goed en adequaat toezichthouden is.

Toezichthouden kent vele bijzondere aspecten. Natuurlijk inhoudelijke, maar zeker ook gedragsmatig. Vooral in de snel veranderende context van een meer divers samengestelde raad van toezicht. Diversiteit in deze gremia zal toenemen qua leeftijd, gender, culturele achtergrond, deelnemers uit de profit en de not-for-profit sector en vanwege verschillende persoonlijkheden. Hoe kun je je eigen rol versterken en verbeteren in een dergelijke context?

Meer weten of met ons in contact komen?

De publicatie ‘Het ligt eigenlijk voor de hand’ is ontwikkeld door de werkgroep Diversiteit, in een samenwerkingsverband met Avicenna Academie voor Leiderschap en de NVTZ. Wilt u met ons in contact komen? Dat kan via onderstaande gegevens

Algemeen
info@academievoorleiderschap.nl 
0570-76 00 00

Vestiging Deventer
Stromarkt 8
7411 PJ Deventer

Vestiging Amersfoort
Kleine Haag 19
3811 HE Amersfoort

Algemeen
bureau@nvtz.nl
030 – 7370085

Bezoekadres
Niasstraat 1
3531 WR Utrecht

Postadres
Postbus 30512
3503 AH Utrecht