U bevindt zich hier: Home » De roep om Moreel Leiderschap – Avicenna Lezing 10 mei

De roep om Moreel Leiderschap – Avicenna Lezing 10 mei

Geplaatst op 14 februari 2019

De roep om moreel leiderschap
Prof. Alex Brenninkmeijer spreekt tijdens de Avicenna State of Leadership lezing

Op vrijdag 10 mei 2019 zal prof. Alex Brenninkmeijer de halfjaarlijkse Avicennalezing verzorgen, waarin de roep om moreel leiderschap centraal staat; een zeer actueel onderwerp nu we in tal van landen, zoals de V.S., Rusland, Brazilië, Turkije, Hongarije, China en Polen ‘sterke’ leiders zien opkomen.

Brenninkmeijer stelt de vraag: is er een alternatief voor ‘sterk’ leiderschap? In zijn lezing over ‘Moreel leiderschap’ ontrafelt hij — op basis van zijn ervaringen als rechter, Nationale ombudsman en lid van de Europese Rekenkamer, en op grond van zijn inzichten als hoogleraar — de vraag hoe moreel leiderschap als tegenovergestelde van ‘macht’ kan werken. Hij doet aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden verslag van zijn zoektocht naar de werking van moreel leiderschap. Een vorm van leiderschap die iedereen kan ontwikkelen.

Na afloop van deze lezing kunnen deelnemers kiezen uit vier verdiepende subsessies, met dr. Steven de Waal (Civil Leadership), Cemil Yilmaz (morele participatie), Marianne Luyer CMC (waardegedreven leiderschap) en drs. Maarten de Jong (morele dilemma’s en integriteit).

Aanmelden voor de Avicenna State of Leadership kan hier.