Inspiratiesessie september

‘Gedurfd verbeelden, bewust creëren’

Door: Igor Byttebier

Avicenna Academie voor Leiderschap - Igor Byttebier

Maandag 26 september 2022
Locatie: Berghotel Amersfoort (dit is anders dan u in de uitnodigingsmail heeft ontvangen!)
17.00 uur – 20.00 uur

‘Gedurfd verbeelden, bewust creëren’

Voor een andere wereld

Een inspiratiesessie voor Avicenna alumni en relaties. Niet met definitieve antwoorden, wel met een sterke uitnodiging tot gedurfd denken, voelen en verbeelden.

We leven niet zozeer in tijden van verandering maar in een verandering van tijden, zo wordt gezegd. Maar zien we dit eigenlijk wel gebeuren? Ja, er zijn al veel woorden en wensen – en hier en daar lichtpuntjes. Er is ook strijd tussen dossiers. Maar de huidige gewoonten en systemen zijn taai en de mainstream blijft lekker doorstromen. Blijkbaar ontbreekt het aan uitnodigende beelden over hoe het écht anders zou kunnen.

Wat als we de lat nu eens beduidend hoger leggen omdat de omstandigheden ons daartoe dwingen? Kunnen we voorbij de huidige systemen denken, niet om ons af te zetten maar omdat het daar mogelijk veel boeiender is? Kunnen we ons een nabije toekomst verbeelden waar we individueel en samen andere basiskeuzes maken? Hoe ziet het er dan uit en welke ingrediënten zijn daarvoor nodig?

Creatie-expert Igor Byttebier neemt je mee op een verbeeldingsverkenning langs 7 paden. Deze zijn werkelijkheid, bewustzijn, waarden, systemen, mensbeeld, taal en bewuste creatieve actie. Hij nodigt ons uit om in elk van deze kansdomeinen nieuwe inzichten toe te laten en toekomstbestendige keuzes te maken.

We beloven een boeiende sessie voor leiders die willen stretchen.

Over Igor Byttebier

Na studies economie en een verblijf  in Japan voor de Belgische dienst voor buitenlandse handel was Igor enkele jaren actief in de bank- en textielsector. Hij werd creativiteitstrainer en -consultant toen hij in 1991 ging samenwerken met het COCD, één van de gerenommeerde instituten op het gebied van opleiding in creativiteit in Europa. Hij voerde opdrachten uit in 19 landen en in de meest diverse sectoren.

In 2003 schreef hij de bestseller ‘Creativiteit Hoe?Zo!’, nog steeds het standaardwerk (20ste druk) op dit gebied in Nederland en België. Dit boek werd later de basis voor de Engelstalige uitgave ‘Creativity in business’, dat ook vertaald is in het Italiaans, Hongaars en Roemeens. Hij was medeoprichter van new shoes today (2005-2015), een consultingnetwerk dat zich op diverse manieren profileerde ‘on the road to creation, innovation and change’. Hij begeleidde er klanten in visie-ontwikkeling op strategisch en innovatiegebied.

De laatste jaren heeft hij zich gespecialiseerd in procesbegeleiding van radicale vernieuwing in complexe situaties, vaak in maatschappelijke context.  Hij wil mee bouwen aan een samenleving met duurzame evenwichten tussen economie en samenzijn. Zo was hij mede vormgever van gemeenschapsmunten (bvb. Torekes in Gent, Limbu in Belgisch Limburg) en een nieuw mobiliteitsconcept (weflow.be). Daarnaast helpt hij organisaties innovatief stroomlijnen en is het zijn passie met groepen bijzondere creatieve resultaten te bereiken. Zijn hart gaat altijd sneller slaan als partners bereid zijn op zoek te gaan naar ‘next-paradigm’ oplossingen.