U bevindt zich hier: Home » Brexit en leiderschap?

Brexit en leiderschap?

Geplaatst op 2 oktober 2018

“Dit zijn extreem interessante tijden voor leiderschap nu er een harde Brexit dreigt, sprake is van misinformatie en manipulatie, rampscenario’s en zelfs paniek.”

De Britse regeringsadviseur en financieel topondernemer Alpesh Patel levert al jarenlang een voortreffelijke bijdrage aan de 3-daagse Oxfordmodule van Avicenna. Normaliter beschrijft hij daarin de relatie tussen de voormalige wereldmacht Engeland en de opkomende macht India, waarbij hij ook ingaat op zijn eigen, Hindoeïstische inspiratiebronnen. Maar nu er een ‘harde Brexit’ dreigt, die ook geweldige implicaties heeft voor zijn eigen financiële concern, wil Alpesh graag met de Avicennadeelnemers in gesprek over de rol van leiderschap in crisissituaties.

“De situatie van dit moment lijkt in alle opzichten op die van de financiële crisis in 2008. Er dreigt een enorme onzekerheid, vooral de publieke onrust is erg groot. Maar ook binnen mijn eigen bedrijf herhaal ik vaak: ’We hebben 2008 ook doorstaan, dat gaan we nu weer doen. We zijn immers goed ingeoefend.’”

Patel geeft ook les aan de Britse, ambtelijke top en geldt als een invloedrijke tussenpersoon in de relatie tussen Groot-Brittannië en India. Daarover zegt hij: “Terwijl bij het publiek de angst toeneemt zie je juist bij ondernemers in Azië, en dan met name in India, dat ze de Brexit als een geweldige opportunity zien. Eindelijk geen last meer van die strenge regels uit Brussel, denken ze daar. Het feest kan beginnen!”

De Oxfordmodule van Avicenna vindt plaats op 5, 6 en 7 november.