U bevindt zich hier: Home » Avicenna ontwikkelt nieuwe Topcourses

Avicenna ontwikkelt nieuwe Topcourses

Geplaatst op 1 augustus 2018

 

Avicenna nieuws - topcourse medisch leiderschap

Dit najaar gaat Avicenna van start met vier compacte (driedaagse) modules geprogrammeerd, specifiek bedoeld voor alumni:

Systemisch leiderschap‘ is bedoeld om team-samenwerking op een hoger peil te brengen en destructieve en frustrerende omgangsvormen en patronen te vermijden. Het programma is gebouwd rond dr. Marijke Spanjersberg (die indrukwekkende sessies voor reguliere Avicennaprogramma’s verzorgt).

Medisch leiderschap‘ verbindt strategievorming aan patiëntgerichtheid, organisatieontwikkeling en leiderschapsvorming. Dat gebeurt door deelnemers eerst inspirerende inzichten aan te reiken, en daarna te laten oefenen met concreet leiderschapsgedrag. Het programma is gebaseerd op de (vele) programma’s die Avicenna ontwikkeld en uitgevoerd heeft voor medici in (academische) ziekenhuizen.

Praktische wijsheid‘ laat deelnemers oefenen met de ‘klassieke deugden’ van Aristoteles, zoals moed, matigheid, rechtvaardigheid, medemenselijkheid en generositeit. Deelnemers brengen zelf cases in uit hun eigen praktijk.

Innoverend Leiderschap‘ wakkert creativiteit en innovatievermogen van deelnemers aan. Waar ligt de passie, de drive? Waar ‘botst’ dit met ingeslepen routines en blokkades? Met welk voornemen gaan de deelnemers verder met hun leiderschap om innovatie in hun eigen leven en in hun eigen organisatie vorm te geven? De veranderingsvaardigheid die daarvoor nodig heeft, wordt in deze Topcourse aangeboord.