U bevindt zich hier: Home » Actief bijdragen aan de samenleving

Actief bijdragen aan de samenleving

Geplaatst op 29 maart 2019

Op 15 april 2020 start een nieuwe editie van de leergang Leadership for Society. Deze leergang, waarin het commitment van deelnemers aan de publieke zaak de kern vormt, biedt deelnemers inspiratie, inzichten en praktische handvatten om hun rol te spelen in het publieke veld. Actief bijdragen aan de samenleving vormt hierbij de kern. Mr. Rolien van Dijk is moderator van dit programma en vertelt wat de leergang zo uniek maakt.

Leiding geven in de publieke sector is onder meer werken met vraagstukken die zeer complex zijn. Zo complex dat individuele burgers of bedrijven daar niet zelf uitkomen. Er is geen makkelijke uitgestippelde route naar een blijvende oplossing, maar je hebt te maken met zeer uiteenlopende belangen in een snel veranderende werkelijkheid. Hoe geef je daar richting aan? Welk kompas kun je gebruiken? Hoe neem je je mensen mee?

Naast het werken met inspirerende en betrokken docenten is ook de deelnemersgroep een belangrijk aspect van Leadership for Society. Elke deelnemer komt met zijn of haar eigen leervraag, talent en ervaring. Wat ze met elkaar delen is dat ze zich allemaal in willen zetten voor een hoger belang, zich in dienst willen stellen van de samenleving. En juist omdat je vanuit herkenbare waarden werkt, ontstaat een hechte groep deelnemers die elkaar verder brengt. Na afloop van de leergang hebben ze samen nieuwe inzichten opgedaan, geoefend met nieuw gedrag en hebben ze hun netwerk uitgebouwd.